tisdag 30 oktober 2007

Tröja och brallor av tröja

Tröja och byxor åt leggings hållet. Tyget är från en gammal H&M tröja. Stora tröjans ärmar blev byxor och resten blev liten tröja med tryck.

Velour!

Handlade velour (och mudd) på Dollys i Stockholm igår. Hade velat ha en mer ärtgrön och andra lite starkare färger men i jämförelse med min lokala tygaffär som bara har röd och blå velour så kändes det ändå som lite julafton. Har inte riktigt besämt mig för vad jag ska göra med tygerna men en av dem ska nog få bli en overall till Lillasyster. Vi får se.

söndag 28 oktober 2007

Glada brallor!

Lillasyster i brallor man blir glad av...eller snurrig:) Eller både och!
Tyget räckte till byxor åt kusinen E också, vars mamma precis som jag gillar starka färger!
Muddar nertill på båda byxorna men resår i midjan. Tycker det är jättesvårt att få mudd i midjan lagom stor, den vill gärna bli för stor när jag försökt mig på det. Tips välkomnas!!

lördag 27 oktober 2007

Sköna gröna byxor

Härligt sköna gröna pösisar. Älskar detta tyg!! Hittade det på Myrorna i somras. Då var det någon slags soldräkt eller nåt modell dam -ganska komisk skapelse som jag ångrar att jag inte fotade innan jag satte saxen i det! Men som byxor till Lillasyster blev det ju underbart! Mönstret är ett hopkok av "Babycools" Cirkusbyxor och egen inspiration.

Ettan kom - tvåan kommer så småningom


Och så en socka till Mamma Bongi eller någon annan kanske. Garnet är Fabel från Garnstudio. Stickbeskrivningen från en gammal Mama tidning. Inte helt nöjd med mönstret, blev lite smal över vristen men det funkar. Veckans fråga: Varför är det så trist att sticka socka nr 2 när den första är så kul? Kanske bara jag som tycker så?

Sockor till Lillasyster


Randiga sockor till Lillasyster. Garnet heter Fabel och kommer från Garnstudio. Kul med garn som "randar" sig av sig självt. Är lite slö när det gäller att sticka på fyra stickor så jag brukar sticka skaftet på två stickor och sen sy ihop, inte lika snyggt men snabbare...

ROSA mössa


Stickade denna knallrosa mössa igår kväll. Jättekul!! Och en sån där bolltofts har jag inte gjort sen jag gick på lågstadiet typ - riktigt kul!! Garnet heter Eskimo från Garnstudio stickor nr 9. Beskrivningen kommer också från Garnstudio, Drops nr 11.
Posted by Picasa

torsdag 25 oktober 2007

Hajmössa!


Hajmössa till Storebror som inte bara gillar superhjältar utan det mesta som är lite läskigt - hajar till exempel. Tyget är från en tröja köpt på Myrorna och hajen kommer från Panduro. Mönstret från "Babycool", stl "stor bäbis".
Posted by Picasa

Mössor och benvärmare


Lila mössa till mamma Bongi och lila mössa till lillasyster med matchande benvärmare. Strykis från H&M. Och nej - denna blogg är inte sponsrad av Löfbergs Lila även om man skulle kunna tro det...
Mönster till Lillasysters mössa från "Babycool", stl "mellan bäbis" och eget mönster till stora mössan. Tyget är inte riktigt så blå-lila i verkligheten utan mer bara lila. Benvärmarna är inspirerade av Sytts babylegs.

Posted by Picasa

Omlottblus


Lillasyster i omlottblus, mönster från "Sy till barnen", tyg från en tantklänning jag fyndade på Myrorna i somras. Riktigt rolig att sy men maskinen krånglade när jag fållade framkanten nedanför knytningen. Löste det med att sy dit ett kantband "utan vik" och vips såg det ut som att så där var det tänkt att det skulle vara hela tiden!
Posted by Picasa

Velour overall

Lillasyster i röd velour overall. Samma tyg som Storebrors stålmannenmöss. Är lite knasigt förtjust i overaller!
Posted by Picasa

Stålmannenmössa!

Stålmannenmössa i härlig velour till Storebror. Han älskar superhjältar så mössan blev en hit. Mönstret är från "Babycool", stl "stor bäbis". Hihi, väldigt stor bäbis, gossen är fyra år!!
Posted by Picasa

tisdag 23 oktober 2007

Och här är tunikan enligt Klockarbarns beskrivning. Visst är den härlig. Börjar snart bli dags att sticka en till tror jag.
Posted by Picasa

Här är jag!

Har inspirerats av så många härliga bloggar och tänkt lääänge på att börja blogga själv. Blev peppad av Klockarbarn att börja blogga när jag stickade hennes tunika till mitt minsta sagogryn...men så blev det liksom ingen blogg av. Men nu är jag här med mina projekt i form av sytt, stickat och virkat. Och kanske lite annat också.