torsdag 29 maj 2008

Sommarklänning

Nu är sommarvärmen här - härligt, härligt!! Då passar ju en härlig sommarklänning med havstema! Sydd på natten med hopp om många härliga dagar på stranden och i solen i sommar!!






Mönstret är ett eget hopkok av brallorna med knyt på axlarna några inlägg längre ner och ett klänningsmönster jag använt mig av de senaste klänningarna jag sytt. Blev jättelyckat! Tyget är ett påslakan från IKEA.

torsdag 22 maj 2008

Är inte fullt så slö,

slapp och likgiltig som det kan verka om man tittar in här hos Bongi. Har faktiskt stickat klart delarna till Klockarbarns-tunikan som jag påbörjade för ett tag sedan. Den blir en riktig solros-tunika i färgerna och så här långt är jag så där malligt stolt som ni vet man blir när man haft härligt flyt och kul under arbetets gång! Nu ska det bara blockas och sys ihop och stickas lite vid halsöppningen...


torsdag 8 maj 2008

Inte en chans...

...sa Lillasyster bestämt när hon fick syn på brorsans gamla avlagda tischa. Hon har helt enkelt toktröttnat på att kallas för "grabben" och "han" av mindre vetande personer och vill gärna bära kläder med feminin touch. Dessutom la hon till att tjejer visst kan ha kort cool afro haircut utan att för den skull vara det minsta grabb...så det så! Inte illa sagt av en tjej som förövrigt bara säger "Mamma", "Pappa", "storebrorsans namn", och "vav-vav" :)


En dam vill ju såklart se ut som en dam så - ta da! En liten blomma från loppis som syddes fast över det ursprungliga märket gjorde susen.



Makens gamla gula brasse t-shirt från H&M syddes om till gula leggings-brallor. Av gult blir man glad! (Och i gult blir man väldigt smutsig om knäna upptäckte vi lite senare på dagen men vad gör det...)


Och så här tjusig blev Lillayster i sina nya kläder. "Tack, kära mor" utbrast hon och tindrade lyckligt med ögonen över det färdiga reultatet!

Tack och lov har kraft och inspiration återvänt !!