lördag 28 februari 2009

Med blommor och med blad...

...jag firar denna dag! Ja, nog måste det firas alltid att Mrs Bongi till slut plockat fram symaskinen och faktiskt knåpat ihop en klänning till Lillasyster. Firade med att sy fast lite härliga blommor och blad på en annars helt blå klänning. Bara ääälskar det där grön/blå tyget på fickan men nu är det nästan slut - en sån liten, liten bit hade jag i hyllan... Blev ganska nöjd men jag fuskade lite med att inte byta till grön undertråd när jag sydde kantbanden och så blev sömmen på fickan inte den rakaste i världen men å andra sidan lär inte Lillasyster vara still så länge när hon har den på sig att någon har en chans att syna sömmarna :)








torsdag 26 februari 2009

T-shirt makeover 2...


En vanlig röd H&M T-shirt ärvd från Storebror har förvandlats till en blommig vårtish...


Före....och....efter....



Blommorna med stjälkar är virkade och sen fastsydda på tröjan.

onsdag 25 februari 2009

Love is in the air...

...så fick Daniel Westling sin prinsessa till slut och på Bongi-bloggen råder rojalistisk kärleksyra! Vad kan passa bättre än att piffa upp en röd tisha med ett hjärta i dessa tider?



...nåja, ska sanningen fram har t-shirt makeovern varit på gång länge och det ligger några till och väntar på att piffas till. Det är storebrors gamla t-shirtar som ska piffas till lillasyster som ju numera har en bestämd åsikt om att allt hon klär sig i ska vara antingen rosa eller helst rosa och annars rosa - i brist på rosa är det ganska ok om det är prinsessigt och tjejigt. Kan inte hjälpas - jag har nog en släng av rosa-sjukan jag med...

torsdag 19 februari 2009

Här är det ingen vidare rusch...

...men längtan efter tid att skapa är stoooor!! I brist på egna skapelser att visa upp så frestar jag med denna bild...


Han måtte vara en lycklig liten varelse den där Patrick som får gröna muffins!! Mer maffiga muffins finns här!

torsdag 5 februari 2009

Jag fick den!

Jag såg ju så fint japanskt broderi hos Tilde textil. Hittade en bok på svenska som min man så snällt gav mig i födelsedagspresent bl.a. Detta broderi verkar hur kul som helst och så är det jättefint!
Den som gillar japanskt hantverk rekommenderas kolla in denna blogg; Japan Craft Journal

onsdag 4 februari 2009

Morgonsmoothie

Inte sytt, inte ens stickat bara mixat i matberedare...:) Smoothies till frukost är härligt! Dessa är ju dessutom jååååååsa som lillasyster glatt noterade.
För en egen jååååsa smoothie gör såhär; 1 dl vaniljyoghurt + 1 dl mjölk + 1 dl frysta jordgubbar + kör i matberedare eller mixer = 1 stort glas härlig smoothie. Såklart jättegott med andra bär eller typ blandat med banan. Mmmmm som i mmmmmums!
Nu dagens fråga; ska det bli något sytt idag? Ser inte alltför hoppfullt ut men man vet aldrig!
Ha en bra dag därute!