måndag 14 juli 2008

Tunika - helt klar!

Nu är tunikan (mönster från Klockarbarn) helt klar! Knappar och blomma är på plats. Jag är nöjd och lilla fröken med!11 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Åh din flicka ser ju ut som en riktig solstråle i tunikan. Verkligen bra val av färger:)

Syster Blå sa...

Den va ju bara så fin!!Å dottern ser ut att passa jätte bra i de varma färgerna. Den måste du vara nöjd med!!/L

Solveig Lövendahl sa...

Har just hittat din blogg och utbrast bara "woow!" när jag såg den här tunikan. Underbart fin, härliga färger!!

Gulligan sa...

Underbar!!!

Naíma´s sa...

ÅHHHHHHHhhhh så underbart fin!!!

Mannagryn sa...

Åh, jag önskar att jag kunde sticka mer än halsdukar. Den här tunikan blir alltid fin men håller med andra att just denna färgkombination var extra speciel på din tjej.

GoSi sa...

Vilken underbar tunika! Dessa härliga färger passade lilltjejen super! Vad skulle du ta för ett sådant här plagg om man var sugen på att köpa en?

BONGI sa...

TACK! TACK snälla ni för era glada och uppmuntrande inlägg här!
Gosi: Oj, va svårt...mönstret är ju Klockarbarns så jag vet liksom inte hur det blir med att sticka och sälja till någon annan...?? Men jag är alltid sticksugen men ruskigt dålig på att ta betalt...Hm, hör av dig igen om det skulle vara aktuellt så får jag kolla med Klockarbarn vad hon säger om saken...

Anonym sa...

Mönster på svenska kommer här.

Stickor 4,5 mm och ett passande garn ca 16-20 m på 10 cm. Jag använde Novitas 7bröder (köpt på Rusta). Kunde nog stickat med st 5 för det blev lite tajt för mig som har stl 38.

Lägg upp 5 maskor. Sticka 6 räta varv
Nästa varv: Sticka 1 m, öka 1 m i nästa (2:a m på varvet), sticka varvet ut. Gör så här varje varv tills du har 22 m på stickan.
Nästa varv: Öka 1 m i varje maska på stickan så får du 44 m.
Nästa varv: Sticka 2 räta 2 aviga (resårstickning) i ca 15 cm.
Nästa varv: Gå över till rätstickning igen och sticka ihop maskorna två och två så du får 22 m igen.
Nästa varv: Sticka 1 m, och minska sen genom att sticka ihop maska 2 och 3. Sticka varvet ut. Gör så här varje varv tills du har 5 m kvar.
Sticka nu 6 räta varv. Maska av. Vik ihop på mitten och sy ihop den delen av stickningen som är resårstickad. Se bild på min blogg så förstår du hur de sys ihop. Sy sen ihop toppen (dvs de 5 m med varandra) så det bildar ett band. Dekorera med en knapp om så önskas.

Jag hoppas att det funkar men hör av dig om nåt är oklart eller verkar fel.
/Klockarbarn

Anonym sa...

Klockarbarn tycker att Bongi får lov att sticka en tunika till Gosi. Klockis vill ju egentligen inte att man stickar och säljer men vill Bongi det så har hon Klockis godkännande. Det är trevligt att Bongi svarar Gosi att hon vill fråga Klockis först. Det är sjysst.
//Klockarbarn

LumLum sa...

Verkligen underbar!