onsdag 16 januari 2008

Stadig kasse till trevliga saker

Har behövt något att ha min stickning i. Inspirerades av min svägerska som alltid köper fina papperspåsar till stickningen - praktiskt med en stadig kasse där nystanen ligger i hyfsad ordning istället för i en sladdrig tygkasse eller trist plastpåse. Men jag ville gärna ha en tygkasse och kom att tänka på något som jag såg på en blogg förut (minns inte bloggen tyvärr, kanske någon annan som vet..?), det var en jättepraktiskt typ leksaksförvaring gjord av en papperskasse inne i en "tygkasse" typ. Så jag gjorde en liknande kasse fast mycket mindre.Blev helnöjd med resultatet; en tygkasse med ordentlig stadga som passar prima till just stickningar eller något annat trevligt!
Såhär gick jag till väga:
Tog en papperspåse, vikte ner kanten för en extra stadig kant upptill och tejpade fast "överviket" så att det satt på plats.

Sydde en påse. Botten och sidor i samma stycke som syddes ihop med fram- och baksida. Lämnade ett litet hål i den delen som skulle vara i botten inuti kassen. Stoppade i papperskassen och sydde igen hålet i botten.

Hade ju kunnat stanna med att sy fast tyget såhär och då passar ju kassen jättebra till prylförvaring...

...men jag sydde fast handtag och sydde samtidigt två varv runt kassen, en söm precis uppe vid kanten och sen en söm ca 4 cm längre ner. Sydde några stygn för hand i botten för att få tyget att sitta på plats. Klart!
Ett kul projekt som går ganska snabbt.
Ska sy en kasse i roligt barntyg också - jättebra att ha om man ska bort på något trist där barnen ska hållas i styr, perfekt leksakskasse med full sikt ända ner till botten :)
Tyget till denna kasse hittade jag på Myrorna. Två ganska långa gardinlängder så detta tyg kommer att dyka upp i form av lite andra skapelser med - näst på tur står brallor till Lillasyster.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En sån här påse borde jag också göra. Jag har såna där trista plastkassar som blir hål i efter stickorna. Usch.
Vad produktiv du är.
//Klockarbarn

Anonym sa...

En sån här påse borde jag också göra. Jag har såna där trista plastkassar som blir hål i efter stickorna. Usch.
Vad produktiv du är.
//Klockarbarn

BONGI sa...

Satt och stickade en kortis nyss och kassen/väskan är helt superbra när man stickar med fler färger! Annars brukar nystanen trilla över hela golvet till barnens förtjusning - inget är så kul att leka med som ett garnnystan man inte får ha egentligen...

Jes sa...

Snygg väska vet oxå att jag sett denna lekkasse du menar någonstans, tror det var hos Florin eller Thea eller möjligtvis Liksom.

Liksom sa...

Kan ha varit jag... http://liksomcollection.blogspot.com/search/label/Leksaksp%C3%A5se

Boman sa...

Så vackert tyg! Var får man tag på sådant? Urvacker påse du gjort.