tisdag 22 januari 2008

Världens första Bongi-jeans!

Jeans sydda av mina gamla Vila-jeans. Hämtade lite inspiration i "Baby-cool", de jeansen där är coola men känns lite krångliga och jag kände bara för ett halvkrångligt projekt. Därför fick det bli jeans-muddisar. Röda muddar, röda sömmar och röda detaljer.
Använde bakfickorna från mina jeans till Bongi-jeansens bakfickor men klippte dem lite mindre och sprättade bort de gula sömmarna och sydde sen i samma sömmar med rött istället, sydde med jättetät mini sicksack för en lite fylligare söm. Sydde dit B:n (för Bongi) med sicksack-söm på alla fickorna.
Den lilla fickan fram på benet är den lilla fickan som satt fram på mina jeans, ja ni vet den där lilla fickan som sitter inne i jeansfickan. Klippte bort en bit på den så nitarna inte följde med och sen sydde jag fast den med röd tråd.
Voila! Baggy-Bongi-Jeans. Jag är faktiskt riktigt nöjd!


9 kommentarer:

kajadesign sa...

Jättecoola! Tufft med de röda stickningarna och roligt att du har behållit detaljer från orginalbyxan. Det är stilpoäng på sånt!

//Kaja

Maria sa...

Å vilka fina, välgjorda! Verkar sköna oxå!

Anonym sa...

Åh så balla jeans. Undrar om jag nånsin ska våga mig på nåt sånt. Tror inte min maskin pallar för tyget...behöver en ny (begagnad som orkar sy i tjockt tyg).
/Klockarbarn

BONGI sa...

Tack för snälla inlägg här! Alltid lika uppmuntrande!!

Jes sa...

Kanon snygga jeans du sytt, coola!!!

Sytokig sa...

WOW vilka härliga jeans. Så snyggt det blev med det röda detaljerna. Jag gillar verkligen allt du gör :)

GoSi sa...

Första gången, men absolut inte den sista gången jag besöker den här sidan... Vilka underbara jeans! Tyckte du skrev att du bara orkade med ett halvjobbigt projekt...tycker det här ser mer än så ut!

Ellilo sa...

Coola!

BONGI sa...

Åh, så många uppmuntrande kommentarer!! Jag blir alldeles varm i hjärtat :) Tack!