torsdag 22 maj 2008

Är inte fullt så slö,

slapp och likgiltig som det kan verka om man tittar in här hos Bongi. Har faktiskt stickat klart delarna till Klockarbarns-tunikan som jag påbörjade för ett tag sedan. Den blir en riktig solros-tunika i färgerna och så här långt är jag så där malligt stolt som ni vet man blir när man haft härligt flyt och kul under arbetets gång! Nu ska det bara blockas och sys ihop och stickas lite vid halsöppningen...


9 kommentarer:

Hello sa...

Oh, så fin den kommer bli! Ser fram emot en livebild på söta dottern sen!

Anonym sa...

Har köpt Muskat garn till en tunika själv nu. Har ju inte stickat med Muskat förut så nu undrar jag hur stor du tycker tunikan blir i det garnet? Vilken storlek har du stickat efter och vad blir det i slutändan?
/Klockarbarn

BONGI sa...

Klockarbarn: Jag har stickat efter största storleken men på stickor nr 3 hela tiden. Jag har aldrig testat att sticka den större storleken i något annat garn så jag har svårt att jämföra, men när jag stickade den på stickor nr 3 så stämde det med stickfastheten du angett - så den borde ju vara ungefär som de som stickats i tunnare garn. Den största skillnaden blir nog att den blir lite fastare eller stelare (fast stel blir den ju såklart inte)men den får ett snyggt fall ändå enligt mig och så framförallt är det lätt att få det jämt. Nu är ju du Klockarbarn värsta stickhajen men jag brukar verkligen få anstränga mig för att inte få ojämt när jag stickar med bomullsgarn annars. Min dotter har stl 86/92 och den förra jag stickade i denna stl är jättebra i storleken. Den här tunikan har jag förresten testat att göra några cm längre än den förra.

Hello: Tackar!

Anonym sa...

Okej, du har alltså stickat efter stl 86? Jag har ju skrivit ett mönster i stl 98 också men det är väl inte det?
/Klockarbarn

Naíma´s sa...

Den kommer att bli jättefin!
Som du vet brukar jag besöka din blogg. Så nu har jag en utmaning till dig på min blogg.

BONGI sa...

Klockarbarn: VAA??? Finns det en i stl 98 också!!?? Det har jag missat...men vill gärna ha...om man får? Men alltså denna är stickad i stl 86. På den beskrivningen jag har är det den största stl.
Naima: Hihi, kul att bli utmanad!!

Anonym sa...

Jag är inte helt nöjd med stl 98 så jag har inte lämnat ut det till mer än någon enstaka person. Jag har i det mönstret använt ett tjockare garn för att få tunikan större och sen blev halsen lite för vid. Vidden på tunikan överlag blev lite bred. Jag håller därför på att utgå från stl 86 själv med ett halvnummer större på stickorna (3,5mm) och Muskatgarnet. Det ser ut att kunna bli stort...
/Klockarbarn

Anonym sa...

Arbetet med tunikan fortgår. Jag gör lite ändringar under tiden i mönstret så förhoppningsvis har vi sen nåt som blir 98 cl. Återstår att se. Muskatgarn är trevligt att sticka i.
/Klockarbarn

BONGI sa...

Ja, Klockarbarn visst är det ett härligt garn! Ska bli spännande att se hur din blir i stl 98!!