onsdag 14 november 2007

Pågående projekt

Håller på att virka en tröja till lillasyster. Jättekul! Men med en massa olika projekt på gång hela tiden så tar det sin lilla tid att få den klar!

Men blev uppmuntrad av en artikel i en tidning för ett tag sedan med en intervju med ordföranden för Sveriges stickförening (tänk att det finns en sån också). Hon sa så här: "Man behöver inte göra en stickning klar innan man börjar med nästa! Jag brukar rekommendera alla att ha minst tre projekt på gång samtidigt, några kortare som snart blir klara och ett långtidsprojekt. Då kan man byta, beroende vad man känner för. Själv har jag precis gjort klart en trendig halsduk till sonen, och så har jag några barntröjor som snart är klara. Samt ett längre projekt: en spetssjal i mohair. Och så tio andra projekt i huvudet..."

Ja, det där med tio projekt i huvudet känns väl igen...och en massa projekt på gång också både vad gäller sytt, virkat och stickat. Tur att man är helt rätt då enligt stickproffset :)!

5 kommentarer:

Thea sa...

Å vilka fina färger! Gult och rosa passar så bra ihop. Önskar jag kunde sticka och virka...

KLOCKARBARN sa...

Fin färgkombination. Jag tror att jag virkat den tröjan också. I alla fall en liknande modell. Smidigt med allt i ett och samma stycke.

Ellilo sa...

Läckra färger! Jag länkar till dig med!

kajadesign sa...

Men, Det är ju det jag säger! ALLA virkar nu för tiden! Hittills har jag gjort två par vantar och en dockmössa. Ligger i startgroparna för att fundera på om jag orkar dra i land ett STORT projekt också (utöver alla de 17 jag redan har igång). Tjockt garn och grov virknål kanske. Eller väldigt liten storlek!

Helt underbara färger! Var har du hittat mönstret??

Bongi sa...

Ja, det är ju galet roligt att virka!! Mönstret är från en bok jag hittade på bibblan. Den heter BabyGarderoben, sytt, stickat virkat från ICAförlaget från -82. Där fanns några riktigt trevliga plagg (både sytt och virkat) och en del mindre roliga. Nu är tröjan nästan klar men något gick lite galet för framstycket blev smalare, hm, men jag håller på att åtgärda det med en liten kompromiss. Tröjan dyker snart upp här på bloggen till allmän beskådning.