fredag 30 november 2007

Fiskrens



Fiskrens med bjällra inuti för härlig bjällerklang till liten bebis.

torsdag 29 november 2007

Det lackar mot jul...

...eller i alla fall advent! Julpyntar bloggen lite med rött istället för att göra något riktigt kreativt som att sy till exempel! Har bestämt mig för att hela december handlar om att julmysa med familjen och ha det gott istället för att fara runt som en skållad nyårsraket och göra allt, allt, allt som man "ska" göra. Nej, istället ska jag njuta jul och bara pyssla med sånt som gör själen glad!



Vill passa på att uppmuntra dig som läser att gå in på den här sidan som är Unicefs sida och maila dina vänner från den. H&M skänker en krona för varje adress som leder till ett besök på sidan. En krona är ju bara en krona men många bäckar små... Julhandeln förväntas visst stiga till 48 miljarder (!!!) i år. Känns ju bara helt vansinnigt när det finns så många människor i världen som är i behov av mat, kläder och ett hem. Så skynda dig nu in på Unicefs sida och dra ditt strå till stacken och kanske skänka en liten extra julgåva till ett eller många av de små barnen i världen som troligtvis inte har en aning om vad en chokladkalender är eller hur det känns att vänta på tomten med magen full av pirr!



Randig klänning


Randig klänning, mönster från "Sy till barnen".

måndag 26 november 2007

Ny mössa

Har stickat mig en ny mössa (mer lila i verkligheten och inte så blå-lila) istället för den rosarandiga som snarast blev en familjemössa där minst en familj på fyra får plats :) Eller vore kanske en affärsidé för förälskade par "nu är den här; mössan för dig och din käresta för mysiga vinterpromenader där ni kan mys-pysa under samma mössa!". Har sett att det finns vantar där man kan hålla varandra i handen inuti vanten, en dubbelvante liksom, men det här är ju att ta idéen ett snäpp längre!! Måste testa när maken kommer hem, bildbevis utlovas!! Hur som helst är jag mycket nöjd med den lila mössan!

Lite skillnad på storlek....

Men den stora mössan är ju jättekul att leka kurragömma i!! Så den är ändå inte helt värdelös!



Härligt stretchig med plats för många!



Titt ut!!



onsdag 21 november 2007

Rosa dröm in action








Lillasyster i nya kläderna... Knäppningen bak är den som redan satt på "städrocken". Är ingen rosa person själv men oj, oj, oj den här ljuva chokladbönan är underbar i rosa så det går inte att låta bli!!


Rosa dröm...

En klänning (eller något som snarare såg ut som en städrock) från Myrorna har förvandlats till förklädesklänning och byxor. Att använda ihop eller var för sig. Fotomodellen sover just nu men imorgon blir det provning och fotande med kläderna in action...




Har känt mig lite "avslagen" av sista tidens mindre lyckade alster som röd "ettårskalasklänning" och den virkade tröjan i rosa och gult som helt enkelt inte blir som den ska med framstycket mindre än bakstycket...Men man lär sig ju faktiskt ännu mer på misstagen än på det som bara går som på räls...men rälsen är bra mycket roligare :) Var därför tvungen att göra något riktigt kul och tog fram denna "städrocks dyrgrip" som jag sparat på lääänge. Är riktigt nöjd med resultatet. Fick skarva byxorna lite vid linningen och det gick inte att mönsterpassa benen på byxorna men vem tänker på det när byxorna sitter på spralliga ben! Känner mig nöjd med resultatet och inspirationen är sprudlande igen!!


måndag 19 november 2007

Kvällens undran...

Varför i hela världen sitter jag i sängen med datorn klockan 23:40 och bloggar?? Detta är ju helt beroendeframkallande alltså!!! God Natt bloggvärlden - ses imorgon.

Dagens MORR!

Ville ju sy något lite juligt till Lillasyster och då är ju en röd klänning passande. Mönstret är från Babycool, ettårskalasklänning eller vad den nu heter. Men klänningen blev ENORM!! Skulle lugnt passa en treåring upptill. Och min dotter är knappt 1,5 år. Men bandet som jag sydde dit är väldigt fint tycker jag. Det har jag fått av mormor som haft det ända sedan jag var liten, jag brukade ha flätor med rosetter av detta band så jag kände mig allt lite nostalgisk är jag sydde fast det.

Men vad göra nu? Känns ju helt trist att sprätta, klippa, förminska, sy om igen...Kanske sparar den tills Lillasyster växt några år eller så???
Gillar verkligen boken Babycool som inspirationskälla men varför är alla mönster så stora??
Ger upp på syfronten för idag och beger mig ut på en inspirations- och spaningsrunda på några andra härliga bloggar.

Ny design på bloggen!

Har lekt lite med färg och form på bloggen och fastnade till slut för detta. Älskar grönt så det måste ju fortfarande få vara med i rubrikdelen.
Igår var det "tillklippar-kväll" så nu är det sydags helt enkelt. Ska knåpa ihop en julaktig klänning till Lillasyster och så ska det bli byxor till henne av "tantens kjol" också. Får se hur mycket jag hinner idag men inspirationen är på topp!

onsdag 14 november 2007

Pågående projekt

Håller på att virka en tröja till lillasyster. Jättekul! Men med en massa olika projekt på gång hela tiden så tar det sin lilla tid att få den klar!

Men blev uppmuntrad av en artikel i en tidning för ett tag sedan med en intervju med ordföranden för Sveriges stickförening (tänk att det finns en sån också). Hon sa så här: "Man behöver inte göra en stickning klar innan man börjar med nästa! Jag brukar rekommendera alla att ha minst tre projekt på gång samtidigt, några kortare som snart blir klara och ett långtidsprojekt. Då kan man byta, beroende vad man känner för. Själv har jag precis gjort klart en trendig halsduk till sonen, och så har jag några barntröjor som snart är klara. Samt ett längre projekt: en spetssjal i mohair. Och så tio andra projekt i huvudet..."

Ja, det där med tio projekt i huvudet känns väl igen...och en massa projekt på gång också både vad gäller sytt, virkat och stickat. Tur att man är helt rätt då enligt stickproffset :)!

Mössa

Nystickad mössa med mycket plats i...blev lite väl rymlig (syns inte direkt på bilden) men det är egentligen bara bra så slipper man bli så "platthårig" efter användande...Och ännu större blev mössan efter att dottern tagit tag och dragit ordentligt i den! That's life...

Mönstret hittade jag här. Stickat på två stickor, sånt gillar jag, inte massa krångel med strumpstickor!

måndag 12 november 2007

"Halvmuddisar"


Jodå, det blev lite sytt igår i alla fall. Två "halvmuddisar", alltså ingen mudd i midjan utan resår. Mudden jag hade räckte bara till benen och jag ville så gärna ha en gul mudd på dem. Så nu är syster och bror lika som bär - på benen i alla fall :) Känns lite kul att klä dem lika när de är så olika till utseendet. Olika - men aboslut lika söta!!!
Tyget är från Dollys och mudden har jag haft liggande länge.

lördag 10 november 2007

Måste bjuda på en 70-tals godbit!

Kan inte ta åt mig äran för denna underbara skjorta/blus. Min mormor sydde den till min bror när jag och mina syskon var små. Jag (som är minst) hade förklädesklänning och min bror hade alltså denna och vår storasyster hade klänning i samma underbara sammetstyg. Lägg märke till puffärmen - och den var sydd till en pojke. Så underbart :) Och så fina vi var. Stort tack till min gulliga mamma som sparat massa skojiga kläder från denna tid!

Blev det några velourmuddisar sydda idag? Nej, knappast.
Blir det några sydda imorgon? Nej, knappast. En massa fäder som ska firas...min egen, svärfar, bonussvärfar, mina barns härliga pappa....listan är lång och pysseltiden kort! Vill gärna ha lite mera tid, tack!

fredag 9 november 2007

Underbara lilla tant...

...som sytt denna kjol och dessutom lagt in massor av veck i midjan så att det är riktigt mycket tyg i den och som dessutom lämnat den till Myrorna så att lyckliga Bongi kunde köpa den och nu sy något nytt kul av den!!! Säger bara det (igen): Lyckliga Bongi! Men vad ska det bli? Brallor?Klänning? Kjol till mamma Bongi? Eller allt detta? Det finns ingen gräns på möjligheterna!! Underbart!

Bovpyjamas!


OK, inte mitt vackraste verk men ägaren är mer än nöjd...:) Muddbrallor med orangea muddar och björnligantyg. T-shirten är från H&M eller nå't och så sicksackade jag på en bild på björnbusarna. Mudden i midjan blev lite stor men det gör inte så mycket när det är en pyjamas. Dessa byxor var redan midjemudden fastsydd i innan jag fick det fenomenala tipset av Klockarbarn att prova mudden på barnet innan man syr fast den...så klokt, så klokt. Ska försöka sy några nya muddisar av mina nya velourtyger i helgen men nu åkte sonen på grönbete till farmor så då blir det ju svårt att prova mudden innan ändå. Hm, får se hur jag löser det där.

torsdag 8 november 2007

Tillbaka igen!



Lillasyster på språng i ny klänning. Mönster från "Sy till barnen": klänning med passpoal-fickor fast utan passpoal-fickor...

måndag 5 november 2007

Lugnt här...

Har hjärnskakning och måste vila hjärnan lite, ingen dator och inget pyssel på nån eller ett par dagar till...måste ju ändå kolla in här en kortis...Återkommer när huvuvdet mår bättre.
Hej så länge!