tisdag 4 mars 2008

Dalahästar och Solrosor

Har varit i Dalarna på utbildning. Var bara tvungen att köpa ett dalahästtyg till en klänning till Lillasyster.


Och så hittade jag en kul second hand affär med ljuvligt låga priser. Bara en femma kostade detta underbara tyg som var en duk som nu förvandlats till en Solrosklänning.
Vad är då summan av kardemumman? Jo, Lillasyster struntar fullständigt i att det är ganska skojigt med dalahästar och att man blir knasglad av solrosor - hon har bestämt sig för att hon inte gillar klänningar just nu, och det är klart och tydligt inte förhandlingsbart. Hon bara skriker rätt ut och försöker dra av sig dem. Verkar som att Mamma-Bongi får hitta på något annat att sy...

9 kommentarer:

KajaDesign sa...

Jag gillade Dalahästarna i alla fall... Går den att få i vuxenmodell?? ;-)

//Kaja

kokos flanell sa...

om du syr något med knätofsar till storebror så kanske dalahästarna går hem hos lillasyster? jag tycker iallafall att det var tjusigt!

á Yeliqa sa...

Jättefin klänninga du har sytt.

Lägg dom i garderoben ett par veckor och plocka sedan fram dom utan att prata så mycket om dom så kanske det går bättre. Jag är med om samma sak lite titt som tätt, men om man bara låter det bero så brukar det lösa sig.

GoSi sa...

Vilka fina klänningar! Tygerna var ju bara så underbara. Vill också hitta de där billiga affärerna med schyssta tygbitar, men det finns inte här ute i skogen:)

BONGI sa...

Hihi, klart att modellen finns i vuxenstorlek - speciellt herrvarianten med skjorta och byxor i samma tyg spås en lysande framtid av europas modehus!!!:)) Kanske kan man utveckla en variant med just knätofsar!!:)
á yeliqa: Tack för tipset, ska lägga undan dem ett tag och invänta rätt tillfälle för ett nytt försök.
Gosi: I second hand affärerna i min hemstad tar de ganska bra betalt och det är ju trist och så har de inte alltid så schyssta tygbitar heller...men nu har jag insett att det är mot dalarna man ska dra:)

Maria sa...

Javisst i Dalarna finns det fynd... men varför hittar inte jag några som bor här? :(
Söta klänningar blev det iallafall! :)

Hello sa...

Åh, men dumma lilla sötnos som inte har vett att uppskatta mammans omsorger ;) Jag tyckte de var fina i alla fall!

Och Kerstin Lokrantz, visst är det hon som också har gjort en sybok med barnkläder på 70-talet. Det är jag nästan säker på. Blåa och röda bokstäver på framsidan.

e.ko sa...

gu va snygg den var med dalahästarna på!!

Jes sa...

Vilka helt fantastiska klänningar, så underbara tyger!!!