söndag 9 mars 2008

Hyllning till Mini Rodini :)

Eftersom jag är alldeles för slö och slapp för att sy något denna afton så passar jag istället på att hylla Mini Rodini som har ett par festliga brallor med mörkhyade sjöjungfrur på. Mera av sånt lite här och var tycker jag!! Och när jag ändå är igång vill jag gärna beställa lite fler härliga barnböcker med små hjältar av olika nationaliteter. End of hyllning till Mini Rodini nu ska jag fixa mig en härlig latte med onaturligt mycket fluffigt skum på. God kväll på er alla där ute och sov gott så småningom!

2 kommentarer:

kokos flanell sa...

jättefina långkalsipper.

kan inte annat än hålla med om avsaknaden av icke-vita/blonda barn i barnböckerna. och varje gång det finns ett mörkare barn så görs det en poäng av det (typ sonjas föräldrar är från ett annat land, de lagar kryddstark mat).

då betonas ju bara det "konstiga" och "exotiska". och hur kul är det att alltid vara "den exotiska" när man anser sig själv vara ganska vanlig. man blir "den andre". varför alltid denna avståndsmarkering?

nej, fram för fler böcker som avspeglar det multikulturella samället utan att göra världens största grej av det. det är väl ingen big deal om man har sitt ursprung någon annanstans.

några tankar från mustafa såhär på morgonkvisten

BONGI sa...

Tack Mustafa för kloka ord på morgonkvisten! Visst är det väldans konstigt att det är sådär med barnböckerna!! För barnen är det ju bara helt normalt att polarna har olika hudfärger och det borde avspeglas i böckernas värld också. Det har blivit liiite bättre på barnbokshyllorna på sista tiden - men dock med betoning på liiite! Skulle vara så härligt med böcker där just det där med kryddstarka maten och annat land inte nämns utan istället att storyn är en vanlig story och personerna i boken är härliga polare med ursprunget i olika delar av världen. Jag menar, hallå: det är ju faktiskt Sverige 2008! Tack igen för kloka ord!!!