söndag 30 mars 2008

Har någon tips??

På hur man lättast går till väga för att sy en fodrad typ förklädesklänning eller en typ A-linjeformad klänning utan ärm??? Alltså inga kantband. Tips mottages tacksamt!!

6 kommentarer:

Hello sa...

Sy axelsömmarna, lägg ihop räta mot räta. Sy runt ärmhål och halskant. Vräng rätt! Vänd upp avigan och sy sidsömmen i klänningstyget och fodertyget i ett - passa sömmen vid ärmhålet. Sy ihop klänningstyg och fodertyg på den kant som ska vara överst när du knäpper mitt bak räta mot räta. Sy ihop nederkanten räta mot räta. Vräng ut genom den öppna kanten mitt bak. Sy ihop den med en stickning. Slå i tryckknappar.

Detta blir en sån klänning som finns på min blogg i inlägget Blommigt, blommigt, blommigt.

BONGI sa...

Man tackar för beskrivningen!!!Jättesnällt av dig!! Tror att jag hänger med hur man gör...jag hör av mig till din blogg annars om det är OK!

www.syfroken.se sa...

Jag brukar klippa till ett fram och ett baksticke och den övre delen av fram- och bakstycket.
Sedan syr jag ihop klänningen räta mot räta i sidsömmarna och likadant med infodringarna. Sen nålar jag infodringen räta mot räta mot klänningen i halsringning och axel och syr runt alltihop. Vränger och stickar ner runtom och slår i tryckknappar på axlarna. Självklart sick-sackar jag också.
Maila mig om du undrar över något. Jag kan fota och förklara tydligare om du vill.
Lycka till!

Hello sa...

Hör av dig om du vill! Tack vare syfröken har du ju nu beskrivning både för knäppning på axeln och mitt bak.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Underbart,Underbart,Underbart,det du gör. Kul att ta en titt ibland. /Karolina

BONGI sa...

Tack för två jättefina beskrivningar, Hello och Syfröken. Jag ska prova båda varianterna, först ut är Hellos variant som ska bli en klänning i molntyg och sen blir det en linneklänning i Syfrökens variant. Tror att jag kommer att behöva höra av mig till er båda för jag har några frågetecken men jag tror att jag kommer att förstå hur det ska gå till när jag väl sitter och syr med denna sida öppen bredvid! tack igen!!
Och TACK Karolina för ditt snälla inlägg!!!