måndag 31 mars 2008

Tjohooooo!!

Lilla hund har tävling igen, man kan vinna bodyn på bilden!! Skynda dit och pröva lyckan!!

söndag 30 mars 2008

Har någon tips??

På hur man lättast går till väga för att sy en fodrad typ förklädesklänning eller en typ A-linjeformad klänning utan ärm??? Alltså inga kantband. Tips mottages tacksamt!!

Kan inte få nog....

...av Klockarbarns tunikor!!! De är så otroligt roliga att sticka. Denna gången blir det en gul-orange-brun variant. Bakstycket klart - bara resten kvar...
Min assistent la en sista hand, hm, -eller rättare sagt fot - vid fotograferingen...

lördag 29 mars 2008

En liten tjejkusin!

Igår kom en liten tjejkusin till världen. Har stickat dessa små tofflor till henne. De är stickade i dubbel alpaca och mönstret är härifrån. Skippade blomman som är på tofflorna i beskrivningen - de är visserligen jättesöta med en blomma på men det blev för klumpigt på dessa små i minsta storleken tyckte jag.


Köpte lila och grönt garn för ett tag sedan som jag tänkte sticka en tröja av till Lillasyster. Men jag gav upp efter ett tag, den skulle stickas på stickor nr 2,5 och det kändes bara för trist. Blev en lila mössa istället med grön kant och så finns det en hel del garn kvar till något annat skoj.
Sist men absolut inte minst: Tack gulliga ni som skrivit så uppmuntrande ord om min mormor i inlägget nedan. Jag blev alldeles varm i hjärtat!! Tack!!

torsdag 27 mars 2008

Blev ingen vidare glad påsk...

På skärtorsdagen bestämde sig min underbara lilla mormor att det var dags att flytta hem till himlen. Även om hon var gammal så kom det plötsligt och det är svårt att fatta att en person som funnits där för mig hela mitt liv inte finns mer. Hon var så härligt underbar - damen mot strömmen. Allkonstnär som lärde mig massor, massor, massor om det mesta i sy och pysselväg. Hon var rolig, varm och härlig. Jag minns hur speciell hon fick mig att känna mig som barn (och vuxen) och sommarloven (och alla andra lov med för den delen) hos henne och morfar på landet var ljuvliga. Jag är så oändligt tacksam för allt hon gett mig i livet och att jag fick den stora glädjen att vara hennes barnbarn.
Så tack lilla Mormor för allt! Jag fortsätter med det pysslande och sömnande som du lärde mig och du kommer alltid att finnas i mina tankar!


Har inte blivit så mycket sytt men det känns gott att ha något att arbeta med när hjärtat är ledset så det har blivit lite grejer stickade. Livet går trots allt vidare och vi väntar på en ny liten kusin som kommer vilken dag som helst. Har stickat ett par små tofflor till den lill*. Lägger upp lite bilder inom de närmsta dagarna...

tisdag 18 mars 2008

Blommiga blå hängselbrallor

Blommiga blå brallor som varit en kjol från Myrorna från början. Jag bara älskar detta tyg!!Mönstret är ett Burdamönster. Måste bara köpa knappar och sen sy fast dem på hängslena och sy knapphål på bröstlappen - sen kan jag kanske visa upp lite actionbilder på Lillasyster i kreationen.

onsdag 12 mars 2008

Make-up väska

Har virkat en liten make-up väska. Perfekt att ha i handväskan eller bara som en trevlig färgklick på badrumshyllan...

Mönster från tidningen Kreativa Kvinnor nr 3/2008 - alltså den som ligger i affärerna nu...




tisdag 11 mars 2008

Tygskatt!

I brist på något klart (har lite projekt på gång dock) att visa upp så måste jag bara visa mitt allra underbaraste tyg. En 70-tals-tygskatt från min barndom som nu pryder barnens vägg. Aldrig någonsin sätter jag saxen i detta!! Visst är det underbart?
Och tänk; Kokos-Flanell var tydligen i farten redan då:)

söndag 9 mars 2008

Hyllning till Mini Rodini :)

Eftersom jag är alldeles för slö och slapp för att sy något denna afton så passar jag istället på att hylla Mini Rodini som har ett par festliga brallor med mörkhyade sjöjungfrur på. Mera av sånt lite här och var tycker jag!! Och när jag ändå är igång vill jag gärna beställa lite fler härliga barnböcker med små hjältar av olika nationaliteter. End of hyllning till Mini Rodini nu ska jag fixa mig en härlig latte med onaturligt mycket fluffigt skum på. God kväll på er alla där ute och sov gott så småningom!

onsdag 5 mars 2008

Fynd!!!


Måste bara dela med mig av detta roliga fynd som jag hittade på samma second-hand affär som solrostyget. TRE kronor fick jag ge för denna ljuvliga stick-och virk tidning från 1967. Helt underbara modeller - bjuder på ett litet smakprov...


Chefsdirektrisen och hennes kids hade kanske inte de roligaste tröjmodellerna i boken men jag måste bara ta med denna bild för den lagom förnumstiga texten :)

tisdag 4 mars 2008

Dalahästar och Solrosor

Har varit i Dalarna på utbildning. Var bara tvungen att köpa ett dalahästtyg till en klänning till Lillasyster.


Och så hittade jag en kul second hand affär med ljuvligt låga priser. Bara en femma kostade detta underbara tyg som var en duk som nu förvandlats till en Solrosklänning.
Vad är då summan av kardemumman? Jo, Lillasyster struntar fullständigt i att det är ganska skojigt med dalahästar och att man blir knasglad av solrosor - hon har bestämt sig för att hon inte gillar klänningar just nu, och det är klart och tydligt inte förhandlingsbart. Hon bara skriker rätt ut och försöker dra av sig dem. Verkar som att Mamma-Bongi får hitta på något annat att sy...