fredag 1 februari 2008

KÄNSLIGA BLOGGLÄSARE VARNAS! Följande blogginlägg innehåller enorma mänger av färgen rosa vilket kan verka stötande för känsliga personer :)

Vad är det egentligen med färgen rosa? En del avskyr den, en del älskar den. Jag hör till de som faktiskt tycker att rosa kan vara ganska charmigt i lagom doser. Är egentligen ingen "rosa tjej", har älskat grönt sen jag var liten men ibland bara måste jag ha lite rosa också. Här bjuder jag på en riktig frossa i denna sköna "jordgubbsglassfärg"!


Har stickat mig en härlig mössa, den sk "Åremössan" (design: Kaki, Åre). Helt ljuvlig mössa som du lätt stickar på en kväll! Garnet heter "Milano" och kommer från Hjertegarn (visst är det ett gulligt namn).

Var i skriande behov av en ny mössa. Jag har tidigare stickat en orange mössa till min man och en lila till mig själv från ett Garnstudiomönster. Visade upp dessa två alster här på bloggen förut. Jag är ingen diggare av det här med att ha lika kläder när man är ett par men jag tänkte att färgerna var så totalt olika så att ingen tyckte att de var lika...trodde jag ända tills vi var ute på en promenad en kväll och träffade på en av ungdomarna som min man jobbar med. Så fort vi sagt hej utbrast den unga damen i fråga "Men ååååååh va gulligt, ni har ju lika mössor!!! Hm...
Ok, nu är detta trauma över för nu har jag en alldeles ny mössa helt olik makens!!
Mönster finns i boken "Knitted by me" men mönster finns även i Garnaffären.


Detta ska bli en sjal. Jag fryyyser!! Mönster från "Knitted by Me", inga konstigheter - en helt vanlig trekantssjal....


Mitt lilla sidoprojekt som jag stickar på lite då och då - tröjan "BIG" från boken "Stickverk". Jag kommer lätt att känna mig som en rosa kyckling i detta lurviga, duniga, mysiga garn! Kuckeliku!!


Och så lite rosa tulpaner...dessa har jag stickat från boken "Jag skojar bara"... Men visst är väl tulpaner helt underbart!!!!
End of pink:)

11 kommentarer:

Frida sa...

HAr oxå stickat en Åremössa, men till dottern. Är sugen på en till mig med. Det är ju så härligt garn! Jag tycker oxå o rosa. Framförallt tulpaner, det blir så vårigt tycker jag.

Anonym sa...

Men du har ju åtminstone valt färgstarka rosatoner. Starka rosa färger tycker jagkan vara helt okej och t om riktigt fint. Men jag har svårt för babyrosa och andra dassigt rosa nyanser.
Tulpaner är mina favoritblommor.
Jag gillar också Gerbera men tulpaner slår Gerberan.
//Klockarbarn

á Yeliqa sa...

Vilken härlig mössa. Det där mönstret måste jag nog titta närmare på eftersom jag har gått i tankarna att sticka den där typen av mössa.
Jag är också en sån som gillar rosa i måttliga mängder.
Så härligt med tulpaner, det får mig att längta efter våren ffa en sån här dag då snöstorm råder ute

Ellilo sa...

Härlig mössa i härlig färg! Jag har också köpt garn till Åre-mössan (har inte mönstret, men den är nog inte så komplicerad, eller ...? ). Jag köpte ett multifärgat garn, men ditt rosa var ju urläckert.

Anonym sa...

Mössan blev ju superläcker!!! Jag älskar min. Har den varje dag oavsett väder!
Är jätteförtjust i tunikan - den blev jättefin! Skulle kanske försöka mig på ngt liknande - trots att jag mest gillar korta projekt!
Kram Svägerskan

PiraPäron sa...

Blev såå sugen på en likadan knallrosa mössa så jag beställde garn direkt. Hoppas det är ok att jag länkar till din sida, den gör mig glad!

GoSi sa...

Jag älskar rosa i alla dess former, som du förstår så älskade jag verkligen din urläckra huvudbonad...

BONGI sa...

Alla: Ååååh så snälla kommentarer!! Tackar!
Klockarbarn: Jo, en del dassiga toner är faktiskt lite trist, går det sen åt det aprikosa hållet kan man hålla sig för skratt -lätt!
Pirapäron: länka på så mycket du vil! Bara jättekul att du vill det!!! Att min blogg gör dig glad är en av de absolut bästa komplimanger jag kan få! tack!

www.syfroken.se sa...

Vad snygg din rosa mössa blev!
Finns mönstret och garnet i vanliga garnaffärer?

BONGI sa...

Syfröken: garn och mönster finns nog i de flesta garnaffärer. Mönstret finns annars i den underbara boken Knitted by Me

Anonym sa...

min dotter såg Åre mössan uppstickad i en garn affär här hemma. Har aldeles nyss stickat klart den första ljusrosa mössan. Nu har jag bara 5 kvar eventuellt 8om hon ångrar sej om dom 3 sista färgerna vår garn affär har hemma. Kramar Nina från Eskilstuna