onsdag 6 februari 2008

Päronglass med jordgubbsströssel!

Tröja till Lillasyster i päronglassfärgad velour. Har länge spanat in en Mini Rodini tröja som jag tycker är så fin så jag gjorde ett test (nu fanns den - blå med röd-orange mudd, så fin! - på rea på deras sida men det är ju klart mycket roligare att sy och knåpa själv!). Mönster från "Sy barnkläder av mjuka tyger" men jag klippte ut v-ringningen på fri hand. Sydde tröjan i stl 80 (hon brukar ha stl 86) just för att få en lite tajtare modell. Är nöjd med resultatet men nästa gång ska jag inte glömma att lägga till sömnsmånen på mudden, den kunde varit en aning bredare överallt, ska också göra tröjan lite kortare nästa gång (jag la till lite på längden eftersom jag valde en mindre storlek men det var alltså helt onödigt) för nu korvar den lätt upp sig lite eftersom modellen är något snäv. Men i det stor hela är jag riktigt nöjd. Ska sy matchande byxor till i samma tyg - ska bli ett mellanting mellan tights och muddisar. Nu när jag gjort en test tröja måste jag nog göra några fler i andra färgkombinationer också - det finns ingen ände på alla roliga projekt man kan ta sig an, eller hur?

5 kommentarer:

KajaDesign sa...

Helt otippad färgkombination, men jättefin!

Snyggt med v-ringat!

//Kaja

KLOCKARBARN sa...

Snyggt!
Jag satt och funderade på att göra en tröja i velour i rosa och gult. Elvira tittar på Pippifilm och i den filmen har Annika en gul tröja med rosa kjol och ett par alldeles underbara gula lackskor. Jättesött.
Inspiration kan man få lite var stans.

á Yeliqa sa...

Så snygg v-rigningen blev. Härlig tröja :)

Botilda sa...

Snygg snygg! Gillar verkligen modellen och är glad att jag har samma bok ;-) Och så gillar jag färger!!!

Jes sa...

Fin tröja färgkombinationen går ju ihop bra fast jag skulle aldrig kommit på den själv... Jag tycker muddarna ser bra ut som de är, inte behöver de va bredare.