lördag 9 februari 2008

Mössor!

Nallebjörnsmössa till Lillasyster. Ritade av en H&M mössa till mönstret och gjorde små öron. Fodrad med samma mjuka bruna velour. Sydde för hand - trevligt med projekt som lätt sys i soffan, lite mer socialt än när man sitter vid symaskinen.
Virkad basker. Garnaffären hade inget mönster på detta så jag klurade ut hur jag skulle göra under arbetets gång. Härlig mössa till en med fluffigt, burrigt hår - redo för våren!I väntan på våren kan det ju behövas något varmare. Röd hjälmmössa stickad lite stor för att få lite "flaxande" öronlappar.


Gul hjälmmössa med rosa blomma.
Inte alltid så lätt att fota med assistans...:)11 kommentarer:

Florin sa...

Jätte söta mössor!

www.syfroken.se sa...

Vad mycket du har gjort den senaste tiden!
Jättefina mössor!

BONGI sa...

Syfröken: eller snarare gjort klart (drar lätt igång projekt som hm, inte blir lika lätt och fort klara)...och sett till att knäppa kort på de som låg och väntade. Kul att ni tycker de är fina!!

á Yeliqa sa...

Oj här har det gått undan. Så mycke fina mössor du har gjort.

Anonym sa...

Så söta mössor. Den virkade mössan har du ju klurat ut utmärkt. Visst är det lite restgarner från förra tunikan? Tycker att jag känner igen färgerna och garnet. Fin fina mössor.
//Klockarbarn

BONGI sa...

Klockarbarn: Jovisst är samma garn som i tunikan. Nu är det ljusgröna i stort sett slut (tyvärr, älskar den färgen) men jag har ganska mycket av det mörkare kvar - önskar att det vore tvärtom!

kilje sa...

Vilka sjukt snygga saker du gör! Hoppas att få se mer i framtiden.

Gulligan sa...

Vilka söta mössor..

Mannagryn sa...

Jag vill lära mig att virka, då skulle jag virka en liten vår mösa med keps till min lilla med burrigt hår.

BONGI sa...

Tack för allt snällt sagt här! Mannagryn: kan riktigt se din undebart gulliga son i en virkad pösig keps!! Virka är kul och inte alls svårt - tycker absolut att du ska lära dig!

Sica sa...

Jättesöta mössor, jag gillar den med öronen mest!