tisdag 15 april 2008

Beskrivning till "blommiga brallor med knyt"...


Fick förfrågan hur jag gjorde de blommiga brallorna med knyt. En bild säger ju mer än 1000 ord - och här kommer två bilder. Tänkte att det var lättast att visa med bilder på mönstret hur jag gjorde. Jag använde mig av mönstret till hängselbrallorna i "Babycool". Min dotter har stl 86 i vanliga fall men jag utgick från största stl i denna bok som är 74/80. Eftersom storlekarna är så stora så passade den storleken jättebra. Jag använde sörsta stl när det gällde längd på hela byxan och bredden på benen. MEN, på den övre delen av byxorna alltså allt ovanför grenen så gjorde jag de som stl 62/68 på bredden för att de inte skulle bli så säckiga där. Vid grenen ritade jag bara ut mönstret så att det kom ut till 74/80 markeringen.

Klippte av hängslena (som man ser det på bilden) och formade mönstret till en liten spets där isället. När jag gjorde kortbrallorna blev spetsen för långt ut och då hamnade ju knytbanden för långt ut på axlen så det gäller att tänka till här var man vill att "knytet" ska komma.

När jag klippt till tyget sydde jag först ihop fram och baksida - alltså ryggdelen och bröst/magdelen. Efter detta sydde jag ihop bensömmen i en enda söm - alltså från ena byxbenets nederkant, upp till grenen och sen ner till nästa byxbens nederkant.

Sydde kanaler längst ner i byxbenen eftersom jag ville ha resår där.

Sydde i kantband på fram och baksida - under hakan och nacken (lite svårt att sätta ord som beskriver men jag tror ni hajjar).

Sydde sen i ett långt kantband som gick under "armhålsdelen", detta kantband bildade också knytbanden.

Efter detta sydde jag en kil under armhålan (ca 11 cm lång) eftersom de blev lite för vida just där i alla fall.

Nästa gång kommer jag nog att sy kilen före kantbandet men det blev riktigt bra i den här ordningen också. Den där sista kilen beror väl lite på hur rund barnet är, men min dotter är ingen liten "spinkis" men det behövdes alltså en kil i alla fall.

KLART!! Hoppas att de gick att förstå hur jag menade...

8 kommentarer:

Hello sa...

Glasklart!

BabyCools mönster är verkligen konstiga! 62/68 passar till en 86:a som inte är en spinkis - det går ju inte ihop nånstans. Men det är en rolig bok!

Anonym sa...

Tackar och bugar!!!
Håller med ovanstående om att det är glasklart och att Babycools mönsterstorlekar är mkt konstiga.
/Klockarbarn

kokos flanell sa...

ser att du gjort böjen i armhålan ganska snäv/orund. om du gör den lite rundare så kommer du nog slippa göra den där kilen.

hälsar mustafa

Naíma´s sa...

Tack för att du delar med dig :)
Tror jag också får prova sy ett par.
Dina blev jättefina!

Gulligan sa...

Åh vad bra med en beskrivning..tror att jag ska testa att sy ett par!!!

BONGI sa...

Tackar, tackar för snälla kommentarer. Det är alltid lika upplyftande!!
Kokos Flanell: Men blir inte brallorna för vida över bröstet i alla fall? Måste testa! Tackar för tipset!

Placa de Vídeo sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Placa de Vídeo, I hope you enjoy. The address is http://placa-de-video.blogspot.com. A hug.

linnzan sa...

Jättefina byxor! Och en bra beskrivning. Har precis lånat Baby Cool på biblioteket och uppskattar att få veta att mönstren är konstiga innan jag börjar sy från den.