lördag 12 april 2008

Blommiga brallor med knyt

Tyckte kortbrallorna med knyt på axeln var så mysiga så jag bestämde mig för att sy ett par liknande med långa ben. Denna gång gjorde jag om mönstret lite och placerade knytbanden längre in så att de sitter på plats på axeln utan att åka ner.


Hängselbrallorna passade verkligen Lillasyster som ÄLSKAR att klättra - på allt, helst hela tiden! Dessa byxor sitter på bra i alla hopp och klätteräventyr.


Utgick från mönstret på hängselbrallorna i boken "Babycool". Min dotter använder stl 86 i vanliga fall men eftersom mönstren i "Babycool" är så stora så använde jag det största mönstret som finns på dessa byxor; stl 74/80. De är dessutom väldigt vida så jag gjorde om mönstret lite så att bredden över magen och bröstet var som på byxorna i stl 62/68. Klippte bort hängseldelen så att mönstret formades till en liten spets istället där jag sen sydde i kantband. Slutligen sydde jag en kil under armhålan för de var lite för vida där i alla fall och då passade de väldigt bra.


Tyget är från Myrorna. Ett riktigt fynd ; en stor bit, kanske 2 m för 25 spänn.


Kanaler med resår i längst ner på byxorna för rätta pöset.

11 kommentarer:

www.syfroken.se sa...

Vilka härliga brallor! Tyget var ju också ett riktigt fynd!

á Yeliqa sa...

Vilka härliga byxor. De ser jättesköna ut och hade mina barn varit lite mindre så hade jag nog härmat dig :) Vilka härliga fynd du gör på loppis. Först boken och nu detta tyg :)

florin sa...

Riktigt härliga brallor!

Hello sa...

Oh, vilka härliga brallor! Jag vill göra liknande men med utställda 70-talsben!

Tyget var ju också underbart!

Gulligan sa...

Vad mycket fint du har sytt! De här var jättefina!!

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Så himla fina byxor...och en sån go´ modell du har. /KArolina

KLOCKARBARN sa...

Nice. Du får gärna dela med dig till mig om hur du gör ett sånt mönster. Skulle också vilja ha ett par med långa ben. Men jag undrar över grenen... Hur gör man?
//En ödmjukt undrande Klockarbarn

GoSi sa...

Åhh, vilka finfina bralls...blir sugen på att härma dig:)

BONGI sa...

TACK! Va ni är snälla och uppmuntande!! Lägger in en mönsterbeskrivning i ett nytt inlägg för de som vill veta hur jag gjorde.

Susanna sa...

Coola brallor :)

florin sa...

Härliga brallor! Gillar både tyget och modellen!